Geld Lenen : De Persoonlijke Lening

De meest simpele manier van geld lenen is de persoonlijke lening, een zogenaamd consumptief krediet. Dit laatste wil zeggen dat de lening wordt afgesloten voor de aanschaf van goederen of diensten die een beperkte tijd meegaan bijvoorbeeld een auto of een wereldreis. In het kort komt het erop neer dat U het bedrag wat U leent in een keer in handen krijgt en daarna in een aantal vooraf afgesproken maandelijkse aflossingen moet terug betalen. Deze aflossingen bestaan uit terugbetalingen en rente. De hoogte van de rente voor het geld lenen middels een persoonlijke lening staat voor de gehele tijd van de lening vast. Het geld wat u hebt terugbetaald kan niet meer opgenomen worden. De rente voor een persoonlijke lening is meestal redelijk hoog omdat er geld aan u geleend wordt zonder dat daar een onderpand tegenover staat voor de verstrekker. Er is een enorm verschil in tarieven en voorwaarden als het over geld lenen door middel van een persoonlijke lening gaat. Laat u goed informeren en U kunt veel geld verdienen met het uitkiezen van de juiste verstrekker en leningsvorm.

Doorlopend Krediet

Bij deze vorm van geld lenen heb je een krediet van een bepaald bedrag bij je bank en kan je dat opnemen wanneer je het nodig hebt. Bij een doorlopend krediet hoeft U niet af te lossen maar betaald U rente over het opgenomen bedrag. Hebt U het geld niet meer nodig dan kunt U het terugbetalen aan de bank en hoeft U ook geen rente meer over dat bedrag te betalen. Het is natuurlijk altijd beter om zo min mogelijk geld op te nemen van het persoonlijke krediet maar soms kan het niet anders. Los het daarna echter zo snel mogelijk weer af want de rente is behoorlijk hoog bij deze vorm van geld lenen. Dit komt o.a. omdat de bank ook bij deze leningsvorm geen onderpand heeft. Het doorlopend krediet geeft een veilig gevoel. Je weet dat wanneer er iets onvoorziens voorvalt wat kosten met zich meebrengt er in ieder geval geld beschikbaar is. Het doorlopend krediet is vele malen goedkoper dan rood gaan staan bij je bank. Dit is de meest onvoordelige manier van geld lenen. Een gevaar van het doorlopend krediet is dat U het geld te gemakkelijk opneemt en uitgeeft voor andere dan noodzakelijke doelen. Meer informatie over een doorlopend krediet elders op deze website.

Hypotheek

Dit is een manier van geld lenen waarbij de geldverstrekker een onderpand krijgt, meestal onroerend goed. Het vinden van een goede hypotheek is niet eenvoudig. Er zijn heel veel soorten hypotheken en kleine verschillen in de voorwaarden kunnen heel belangrijk voor u zijn. Het is ook mogelijk dat u op zoek bent naar een zogenaamde tweede hypotheek omdat U uw huis wilt verbouwen of een andere grote uitgave heeft. En het is natuurlijk ook nog mogelijk dat U de hypotheek van uw huis wilt aanpassen. De meeste hypotheken lopen dertig jaar en in die tijd kan er veel voor U veranderen. Dit aanpassen noemen we oversluiten. Je kunt dit doen bij de financiele instantie waar de hypotheek voorheen liep of bij een andere bank. Wij hebben veel informatie over de beste hypotheken verzameld en hopen U een goed advies te geven want tevreden en goedkoop geld lenen is plezierig!

Realiseer dat het kopen op krediet bij een postorder bedrijf in feite ook geld lenen is, maar dan wel een heel dure vorm. Dergelijke bedrijven hantering enorm hoge rentes. Wij adviseren om niet op krediet te kopen bij de grote warenhuizen. Mocht U meerdere kredieten hebben bij postorderbedrijven dan kunt u het beste geld lenen met bijvoorbeeld een persoonlijke lening bij een solide bank en de kredieten afbetalen. Dit is ondanks het feit dat persoonlijke leningen geld kosten toch een stuk voordeliger.

Geld Lenen Voorwaarden

Let bij geld lenen ook op de voorwaarden die aan de geldlening vastzitten. Moet u een overlijdensrisico verzekering afsluiten? Kan ik de lening tussentijds boetevrij aflossen? Zijn er kosten verbonden aan het geld lenen naast de rente die je gaat betalen? Vooral het verplicht afsluiten van extra verzekeringen kan het goedkoop geld lenen aanzienlijk duurder maken. Gelukkig houd de AFM (Autoriteit Financiele Markten) tegenwoordig een oogje in het zeil en treedt op bij buitensporige (voor de consument schadelijke) voorwaarden. Ook heeft de overheid enkele jaren gelden bepaald dat er bij elk financieel product een financiele bijsluiter moet zitten waar in heldere taal staat wat de voorwaarden van het desbetreffende product zijn. Dit draagt bij tot het goedkoop geld en verantwoord lenen voor de consument.

Hoeveel je kunt lenen is afhankelijk van verschillende factoren. Er wordt gekeken naar je inkomen en de duurzaamheid daarvan. Een hoog salaris is beter dan het minimum inkomen en een vaste baan geeft logischerwijs meer zekerheid dan een halfjaar contract. Voor bijvoorbeeld een student zonder inkomen gelden weer heel andere voorwaarden. De samenstelling van je gezin wordt ook bekeken bij geld lenen. Wanneer je alleen een vrouw hebt die werkt en geen kinderen kan je meer geld lenen dan wanneer je vrouw niet werkt en voor de kinderen zorgt. Verder is het belang of U bezittingen heeft die kunnen worden verpand zoals een huis. Dit is geen verplichting maar helpt bij de meeste leningen wel. Tot slot wordt er ook gekeken naar je financiele verplichtingen zoals reeds lopende leningen.

Waarschijnlijk hebt U wel eens gehoord van het BKR (Bureau Krediet Registratie) in Tiel. Deze instantie houdt zich bezig met het registreren leningen die in Nederland worden afgesloten. Wanneer een persoon zich niet houdt aan de afspraken die hij met de geldverstrekker heeft gemaakt wordt hiervan melding gemaakt bij het BKR. Een financiele verstrekker zal altijd voordat hij een lening van welke vorm dan ook goedkeurt informatie opvragen bij het BKR over de desbetreffende persoon die wil lenen. Heeft diegene in het verleden bijvoorbeeld een betalingsachterstand gehad dan krijgt hij een zogenaamde negatieve BKR toetsing. Zonder BKR toetsing wordt het al een stuk moeilijker om een lening te krijgen. Het is, zoals U op onze website zult lezen, toch mogelijk om geld te lenen ondanks een zonder BKR toetsing, maar de rentepercentages die dan gehanteerd worden zijn aanzienlijk hoger dan bij een “normale” leningen. Ga voordat U beslist om snel geld te gaan lenen niet over een nacht ijs. Denk na over de voordelen en de nadelen van geld lenen. Realiseer dat U bij geld lenen iedere maand een gedeelte van je salaris moet reserveren voor rente en eventueel voor aflossing. Wat betekent het voor de dagelijkse gang van zaken indien U de beslissing neemt om te lenen. Blijft er genoeg geld over om leuke dingen te doen. Worden de vaste maandlasten met de verplichtingen van de lening erbij niet te hoog? Allemaal zeer belangrijke zaken waar U niet te licht over moet denken. Een verkeerde beslissing kan Uw leven in negatieve zin veranderen. Het is geen pretje als om meer te moeten betalen aan rente en aflossing aan een lening als je eigenlijk kunt missen. Bovendien kunt U een negatieve BKR registratie oplopen die in een latere fase van je leven problemen op kan leveren bij bijvoorbeeld een hypotheek aanvraag.

Maar mocht U na een goede weloverwogen afweging beslissen dat om een lening aan te gaan laat U zich goed voorlichten. Lees de artikelen op onze website met veel aandacht door, desnoods twee keer. Wilt U geld lenen met een persoonlijke lening of met een doorlopend krediet? Waar kunt U de laagste rente vinden? Bij wie zijn de voorwaarden het aantrekkelijkst? Tot slot gaat U offertes aanvragen bij verschillende geldverstrekkers om goedkoop geld te lenen. Uiteindelijk met een doel; het kiezen van de lening die helemaal bij U past voor wat betreft comfort en prijs. Goedkoop geld lenen is tegenwoordig een stuk gemakkelijker te realiseren door de komst van het internet. In een handomdraai kunt U alle informatie verzamelen en een goede beslissing maken over geld lenen en Uw financiele toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *